keskiviikko 14. elokuuta 2013

Viikon sitaatti

Museovirasto on ruotsalaisten valvonnassa. Suomen omaa muinaishistoriaa vähätellään ja pimitetään sen vuoksi.
– Markku Perttula Kansanperinne-blogin kommenteissa

Ruotsi-Suomi vuonna 1700. Wikimedia
Commons.

7 kommenttia:

 1. Kiitos taas päivän parhaista nauruista!
  -Anne

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. "Just because you're paranoid. Don't mean they're not after you."

  VastaaPoista
 4. Tiesin kaiken aikaa ettei Riksantikvarieämbetillä ole puhtaat jauhot pussissa! Onhan Ruotsin kunniakas menneisyys sitä kirkkaampi, mitä barbaarisempaa ympärillä on ollut. Totuus tulee aina julki, ennemmin tai myöhemmin.

  VastaaPoista
 5. Tämähän selittää senkin, miksi RAÄ jakaa kuvia ilmaiseksi, mutta Museoviraston pitää laskuttaa niin paljon, ettei sen kuvia käytetä missään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvinaisen totta! Ilmassa on salaliiton aineksia...

   Poista
 6. Norjassa riitti yksi punnus todistamaan että paikka oli saagojen tarunomainen kauppapaikka. Siis YKSI punnus. Tällä rohkeudella ja eteenpäin viemisen voimalla muissa Pohjoimaissa tehdään historian tulkintaa. Ja kukaan ei kyseenalaista sitä.

  Suomessa pelloista löydetään satoja punnuksia joka vuosi. Mutta nehän ovat vain yksittäislöytöjä, joista ei tarvitse vetää minkäänlaisia historiaa muokkaavia johtopäätöksiä.
  Museovirasto ei ole ruotsalaisten hallinnassa, mutta sen toimintaperiaatteet, protokollat ja etiketit ovat ruotsalaista perintöä. Ei löydy eteenpäin vientiä, rohkeaa tulkintaa. Eikä haasteta vanhaa oppia. Tiede menee eteenpäin vain haastamalla. Siksi poljemme paikallamme historian tutkinnassa.

  VastaaPoista