lauantai 17. lokakuuta 2009

Arkeologilastojen kuningas ja muita ihmeitä maailmalta

Pakko saada! Monen muun arkeologinalun lailla minäkin olen eksynyt brittiläisen Archtools nettikaupan sivuille.
Kerrankin sivusto joka osaa tehdä tutkimusalastamme trendikästä! Siihen on pitkä matka että suomessa arkeologin kaivuulastaa mainostettaisiin lauseella "thats HOT!!!" mutta Isossa-Britanniassa se on todellisuutta, ainakin arkeologityökalujen lupauksen, italialaisen Battiferro Archaeologist Trowel -lastan kohdalla.

Kyseinen tehokkaannäköinen nimenomaan arkeologikäyttöön suunniteltu huippuinstrumentti sai hyvät arviot taannoisessa Arkeologiassa tohisee lehden vitosnumerossa. Teroitetuin reunoin (eroon kiusaavista juurista!) varustettu lasta on valmistettu yhdestä palasta taottua terästä ja sen ergonominen kahva on katoamisriskin minimoimiseksi maalattu oranssiksi.

Tämän ei ollut tarkoitus olla mainospuhe, vaan enemmänkin esimerkki siitä, miten maailmalla arkeologiaan suhtaudutaan. Suomessa arkeologeja suurinpiirtein syljetään päin, eikä hienostimuotoiltujen arkeologityökalujen myynti tulisi kuuloonkaan maassa, jossa vakituisia virkoja alalla on 70. Vertailun vuoksi, Isossa-Britanniassa niitä on 7000.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti