torstai 7. kesäkuuta 2012

"Arkeologin löytö" ja muita kuulumisia Aboa Vetuksesta

Tällä viikolla museolla on tapahtunut yhtä sun toista arkeologiaa sivuavaa. Eilen tiistaina saatiin museon Aula-kahvilaan raunioiden viereen näytille viikottain vaihtuva Arkeologin löytö. Ensimmäinen löytö on äärimmäisen pieni passglasin pala, jota esittelinkin jo aiemmin kertoessani löydöistä.

Ensimmäinen Arkeologin löytö näytteillä Aulassa! (Huomaa myös hienot uudet
kaivaushousuni, jotka heijastuvat vitriinistä.)

Vaihtuvaa arkeologin löytöä voi seurata Aboa Vetus & Ars Novan nettisivuilta.

Tällä viikolla museolla alkoi myös kesäkoulu, ja koululaiset pääsevät keskiviikkoisin itse kaivamaan ja seulomaan. Seulomisesta vastaa museolehtori ja arkeologi Janna Jokela, kun taas allekirjoittanut hoitaa kaivauspuolen. Oppilaat pääsevät kaivamaan kolmenneljän hengen ryhmissä.

 Ensimmäinen kaivauspäivä kesäkoululaisten kanssa meni oikein sujuvasti, ja koululaiset olivatkin innokkaita. Ainoastaan eräitä liian innokkaita poikia sai vähän toppuutella – nämä olisivat varmaan kaivaneet kuopan kerralla pohjaan jos olisivat saaneet.

Kaivanto viime viikolla ennen kesäkoulua.

Koululaisten kaivama kerros oli jokseenkin vähälöytöinen, mutta löytöjä tuli kuitenkin enemmän kuin laasti-purkumaasta, jota olen kaivanut aiemmin. Eilisten löytöjen parhaimmistoon kuuluvat neliskulmainen solki ja kolmijalkapadan kylkipala.

Kolmijalkapadan kylkipala piirrettynä ja havainnollistettuna Arkeologin päiväkirjaan.

Tällä viikolla olen pessyt taas löytöjä. Yksi helmi oli kauniisti koristeltu kaakelinpala, joka löytyi jo pari viikkoa takaperin:

Vihreälasitteinen kaakelinpala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti