torstai 1. elokuuta 2013

Yksi sormus löytää heidät

Arkeologian yhdistäminen aarteenmetsästykseen on kliseistä ja aika ajoin ärsyttävääkin, mutta sitä ei käy kiistäminen, etteikö jalometallin löytyminen aina olisi kivaa. Nyt Aboa Vetus & Ars Novan kaivauksilla seulasta paljastui ilmeisesti hopeinen, harmi kyllä katkennut sormus.

Sormus kaikessa koreilemattomuudessaan. I. Aalto.

Sormus on äärimmäisen yksinkertainen, eikä siinä ole mitään koristelua. Eihän se nyt ihan vedä vertoja museon alueelta 1990-luvulla löytyneelle kultasormukselle, mutta hyväksi jatkoksi se sopii kuitenkin.

Sormukset ovat hauskoja löytöjä siinä mielessä, että ne on nykyäänkin hyvin helppo käsittää. Toisaalta ne ovat olleet kantajalleen myös hyvin läheisiä, niitä on sentään pidetty ihoa vasten. Kukakohan tätäkin on joskus vaalinut aarteenaan?

P.S. Kokeilin sormeen. En muuttunut näkymättömäksi. Klunks!

3 kommenttia:

 1. Kysy haltioilta, josko he takoisivat sormuksen ehjäksi. Ehkä se sitten toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt meni kyllä ihan fantsuksi! Tai meniköhän jo silloin, kun Saksan presidentin rouva neuvoi varomaan peikkoja? Arkeologia on kyllä ihan Dol Guldurista.

   Poista
  2. Olen tällä hetkellä kotiseutumuseossa töissä, ja eräs tyttö totesi takapihan maakellarista, että tuolla asuu varmaan rölli. Teki mieli todeta, että tässä museossa asuu tosi iso rölli, mutta vitsini ei olisi välttämättä avautunut. Tonttu meillä sentään on, kuten kunnon museossa kuuluu.

   Poista