tiistai 18. helmikuuta 2014

Taas kolmiulotteinen kirkko Turusta

Jos omistat tabletin etkä tiedä mitä sillä tekisit, tässä sinulle vinkki. Bloggasin vastikään Kaarinan Ravattulan kirkon 3D-mallinnoksista, mutta arkkipiispa Kari Mäkisen ystävänpäivänä vihkimä Futuristic History -projektin tuottama 3D-malli Turun Pyhän Hengen kirkosta on jotain paljon näyttävämpää. Mikä parasta, sovelluksen saa ladattua ilmaiseksi täältä.

Tässä hankkeen näyttävä esittelyvideo, josta voi bongata tuttua esineistöä, kuten Hattulan 1500-luvun saarnatuolin:


Pyhän Hengen kirkko on hieno ja salaperäinen paikka keskellä Turkua. Kirkon rakentaminen aloitettiin 1588 kuningas Juhana III:n toimesta keskiaikaiselle Pyhän Hengen armeliaisuuslaitoksen tontille, mutta kirkko purettiin jo 1600-luvun puolivälissä Pietari Brahen uudistustöiden yhteydessä. Kirkon esiinkaivettu kuoriosa on vihittiin kappeliksi 1992, ja sinne pääsee jos osaa kysyä avaimen kappelin päällä olevasta ravintola Panninista. Uudella ilmaissovelluksella kirkkoon pääsee kuitenkin kurkistamaan sen käyttöaikana, 1500-luvun lopussa.

Nykyisellään paikkaan voi tutustua täällä.

Mallinnosta ihastellessa voi pohtia myös, miksi uutisoinnissa puhutaan 1500-luvun lopun kirkosta keskiaikaisena. Ehkäpä arkeologinen keskiaika jatkuu historiallista 1520-luvun rajaa paljon pidemmälle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti