keskiviikko 29. elokuuta 2012

Löytö

Tällä viikolla Aboa Vetuksesta on tullut vain yksi löytö siitä sattuneesta syystä, etten ole muilta kiireiltäni päässyt kaivamaan. Tämäkin löytö tuli ihan sattumalta (kuten löydöillä on tapana) maanantaina, kun siistin kaivausaluetta EAA-vieraita varten.Löytö on yksinkertainen, toiselta puolelta lyijylasitettu ja valkosavella koristeltu punasaviastian pala. Pala on pienestä koostaan huolimatta toistaiseksi suurin keramiikankappale tämän kesän kaivauksilta. Se kertonee osaltaan siitä, miten fragmentaarista löytöaineisto on.

Tämä pala on vadista tai lautasesta, mutta samalla tavalla koristellut, ehkä edelleen perinteisiksi miellettävät punasaviastiat ovat olleet varsin tyypillisiä Turussa uuden ajan alussa. Kaikki piirteet ovat tyypillisiä nk. nuoremmalle punasavikeramiikalle.

Kirjallisuus:
Tulkki, Carita (2003): Oliko punasaviastioiden valmistus mahdollista uuden ajan alun Turussa? Kaupunkia pintaa syvemmältä. Arkeologisia näkökulmia Turun historiaan (toim. Liisa Seppänen). Archaeologia Medii Aevii Finlandiae IX: 207-222

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti