keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Viikon sitaatti

Joitain säilyneitä hautoja peitettiin monesti kivillä, Tshekin alueelta on löydetty Predmostista kivikehän sisältä hauta. Monesti haudasta on löydetty punaokraväriä. Joihinkin paikkoihin on haudattu karhun kalloja sarvet aina tiettyyn suuntaan.

– Wikipedia, Myöhäispaleoliittista aikaa käsittelevä artikkeli

Paleoliittinen , kumma kyllä sarveton, karhunkallo
Swanscombesta, Isosta-Britanniasta. Wikimedia Commons.


2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä päivän piristyksestä! Jahka lakkasin nauramasta katsoin mistä tämä tieto aivan uudenlaisten karhujen olemassaoloon löytyy ja jäljet johtivat Tiedon Portaat osa 6:een. Noh, hyllystä tuo löytyy ja luin mitä siellä oikeasti lukee. Kohdassa johon tuolla hiki.. eikun wikipediassa viitataan löytyy s. 431. Siinä viitataan hautoihin, joissa haudoista on löytynyt vain ihmisen pääkallo ja sen ympärille on ladottu kiviä kehään. Saksasta Ofnet-luolasta on löydetty kaksi kuoppaa, toisessa 6 ja toisesa 27 pääkalloa, jotka ovat tiukkaan sullottuna ja peitettynä okralla. Olisiko tämä wikipedia lisäys kategoriasta drive-by-Archaeology? Hauska tämä oli ainakin.

    VastaaPoista
  2. Kiehtovaa kuulla mitä lähdeteoksessa oikeasti sanotaan. Luulen, että tämän väitteen lisääjän ongelma on enemmän biologisessa kuin arkeologisessa hahmotuksessa, mutta yhtä kaikki sitaatti korostaa sitä, että wikipediassa on vielä paljon askarreltavaa. Tällaiset lystikkäät päättömyydet kyllä naurattavat, mutta hikipediaanhan ne kuuluisivat.

    VastaaPoista